مراسم هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 1403/9/20 در دانشکده شیمی برگزار شد. این مراسم با سخنرانی اعضای هیات علمی دانشکده، فعالان صنعت و فناوری و همچنین دانشجویان پسا دکتری و دکترا همراه بود. در افتتاحیه مراسم، ریاست محترم دانشکده شیمی جناب آقای دکتر عبداله فلاح شجاعی ضمن بیان اهمیت کار تحقیقاتی به این موضوع اشاره کردند که وجود یک پژوهشگر با انگیزه و خلاق یکی از مهمترین ارکان کار تحقیقاتی بوده و یک محقق با اراده و مصمم با ایجاد راهکارهای جدید، قادر است حتی فراتر از هوش مصنوعی عمل کند. در ادامه، معاون محترم پژوهشی دانشکده شیمی، جناب آقای دکتر هادی فلاح معافی، ضمن عرض تبریک هفته پژوهش و معرفی فعالیت های علمی و پژوهشی انجام شده و همچنین کارگاه های علمی و عملی برگزار شده در یک سال اخیر، بیان کردند که دانشکده شیمی سطح آموزشی و پژوهشی بالایی در دانشگاه گیلان داشته و دارای اساتید و پژوهشگران برتر جهانی و کشوری است. در این مراسم، موضوعاتی چون میکرو استخراج فاز جامد (توسط دکتر سید حسن موسوی)، نانوزیم ها گامی به سوی آینده (توسط دکتر زینب مرادی) از اساتید دانشکده شیمی و همچنین موضوع گذشته، حال و آینده صنعت آزمایشگاهی کشور (توسط دکتر افشین رحیمی) از شرکت صامت آزما به صورت سخنرانی ارایه شدند. ادامه مراسم همراه بود با سخنرانی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، برگزاری کارگاه GC و GC-Mass توسط استاد پیشکسوت دانشکده شیمی جناب آقای دکتر علیرضا علی اکبر و ارایه پوستر دانشجویان تحصیلات تکمیلی. در انتها مراسم اختتامیه همراه با حضور دانشجویان و شرکت کنندگان برگزار شد که از سخنرانان و 7 پوستر برگزیده دانشجویی تقدیر و به ایشان هدایایی اهدا شد.
آیین مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو دانشکده های شیمی و ریاضی با حضور اساتید پیشکسوت، اساتید و جمع کثیری از دانشجویان در تاریخ 1403/9/17 در محل تالار شهید کریمی دانشکده برگزار شد. این مراسم با سخنرانی استاد پیشکسوت دانشکده ریاضی جناب آقای دکتر صابری آغاز شد. ایشان ضمن تبریک روز دانشجو و تاکید بر ارزش نهادن جایگاه دانشگاه، دانشجویان و اساتید در جامعه، خواستار افزایش روحیه مطالبه گری و ارایه راهکار برای معضلات اجتماعی توسط دانشجویان در کنار وظایف آموزش و پژوهش شدند. در ادامه، جناب آقای دکتر شیرینی ریاست محترم بنیاد ملی نخبگان استان گیلان و دانشمند یک درصد برتر دنیا بر ایجاد اعتبار اجتماعی برای دانشجویان و استعدادهای برتر در جامعه تاکید کردند. ایشان بنیاد ملی نخبگان را به عنوان یک مکان اثربخش برای طرح مسایل و معضلات جامعه از سوی نخبگان و استعدادهای برتر و همچنین ارایه راهکار برای مشکلات پیش روی جامعه معرفی کردند. همچنین ایشان اشاره کردند که بنیاد ملی نخبگان به عنوان زیرمجموعه ای از معاونت علمی ریاست جمهوری، دارای اهدافی چون شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر در تمام زمینه های اجتماعی، توانمندسازی استعدادهای برتر و کمک به اثر بخشی نخبگان و استعدادهای برتر است. در ادامه جناب آقای دکتر مسعود صفاری دانش آموخته دکترای شیمی معدنی و صاحب کارخانه پیشروان رویش به عنوان دانشجوی کارآفرین در مورد تجربیات شخصی خود در زمینه کارآفرینی و نقش اساتید و دانشگاه در پیشبرد اهداف و علایق کاری خود صحبت کردند. در ادامه مراسم مسابقه ای با حضور دانشجویان برگزار و به 2 نفر از برندگان مسابقه جوایزی اهدا شد. پایان مراسم همراه بود با تقدیر و اهدای هدایای یادبود به همراه لوح تقدیر برای دانشجویان رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد، دانشجویان استعداد درخشان هر دو رشته شیمی (6 نفر) و ریاضی (8 نفر) و همچنین یک نفر دانشجوی دکترای شیمی به عنوان پژوهشگر برتر 2درصد جهان.
کارگـاه حضـوري بـا موضـوع GC وMass-GC براي دانشـجویان دانشـکده شیمی وسایر علاقمندان توسط آقاي دکتر علیرضا علی اکبر عضو هیات علمی بازنشسـته، به مناسبت هفته پژوهش 1403 در تاریخ سـیزدهم وچهاردهم آذر ماه 1403 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه برگزار می شود.
مسابقات تنیس روي میز آقایان محترم کارمند دانشکدگان علوم با حضور 16 شرکت کننده در تاریخ 1403/8/30 در محل سالن امتحانات ساختمان هسته اي به مناسبت هفته بسـیج با نظارت کارشـناسان محترم اداره تربیت بـدنی و فوق برنامه دانشـگاه برگزار گردید. که پس از یک دوره رقابت فشرده و تشویق حاضرین در نهایت نفرات اول تا سوم به شرح زیر مشخص شدند. نفراول: آقاي دکترسیدحسن زوار موسوي نفردوم : آقاي دکترسیناشکارسرایی نفرسوم : آقاي رمضانعلی هاتف به نفرات برنده و داوران عزیزدر حضور مسئولین دانشکده علوم پایه و شیمی و از طرف بسیج کارکنان و اساتید دانشگاه هدایاي ارزشمندي اهداشد.
به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و بر اساس اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، چهار عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان در بین پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند. این گزارش که مستخرج از پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) بوده، دکتر فرهاد شیرینی عضو هیأت علمی دانشکده شیمی در حوزه موضوعی شیمی، در فهرست پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند. ضمن تبریک کسب این عنوان به ایشان، از خداوند متعال موفقیت روزافزون ایشان را خواستاریم.
جلسه معارفه با دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ورودی 1403 راس ساعت 10:30 روز دوشنبه 14 آبان ماه 1403 در تالار شهید کریمی برگزار می گردد.
هر از گاه در گذر بی صدای ثانیه های دنیای فانی، جرس کاروان از رحیل مسافری خبر می دهد که در سکونی، آغازی بی پایان را می سراید. درگذشت دانش آموخته گرامی جناب آقای مهندس محمدرضا احمدزاده را به خانواده محترمشان، دوستان و اساتید گرامی تسلیت عرض نموده برایشان از درگاه خداوند متعال مغفرت و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم .
بنا به پیشنهاد رئیس دانشکده شیمی و طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه گیلان، دکتر مجید آروند به سمت مدیر گروه آموزشی شیمی معدنی منصوب شدند. شایان ذکر است پیش از این دکتر هادی فلاح معافی مدیر گروه شیمی معدنی را عهدهدار بودند. ضمن تقدیر از تلاشهای دکتر فلاح معافی، برای دکتر آروند آرزوی موفقیت مینماییم.
جناب آقای سید حسین موسوی دانشجوی دکتری شیمی تجزیه موفقیت شما را در کسب عنوان پژوهشگر برتر دو درصد یک سال گذشته تبریک عرض نموده ، توفیقات بیشتر شما و دانشجویان عزیز دانشکده و دانشگاه را از خداوند متعال خواستاریم.
اساتید گرامی جناب آقای دکتر فرهاد شیرینی جناب آقای دکتر مجید آروند سرکار خانم دکتر شبنم سهراب نژاد موفقیت شما را در کسب عنوان پژوهشگران دو درصد برتر بازه زمانی کوتاه مدت یکساله و همچنین بلند مدت طول دوره خدمت علمی تبریک عرض نموده، توفیق روزافزونتان را از درگاه ایزد متعال خواستاریم.
* جلسه دفاع از موضوع رساله زهرا خوش خلق دانشجوی دکتری شیمی گرایش شیمی تجزیه، با عنوان: سنتز و شناسایی نانوکامپوزیت هایی برپایه چارچوب های آلی کوالانسی و خاک رس به منظور حذف آلایندها در محیط های آبی به راهنمایی خانم دکتر شبنم سهراب نژاد، 20 شهریور ماه ۱۴۰۳ ساعت 11 برگزار خواهد شد. * جلسه دفاع از موضوع رساله طاهره پوریحیی ویشکایی دانشجوی دکتری شیمی گرایش شیمی فیزیک، با عنوان: تنظیم خواص فوتوفیزیکی رنگینه های خانواده آزین بر پایه سالیسیل آلدهید: مطالعهTDDFT به راهنمایی آقای دکتر حسین روحی، 21 شهریور ماه ۱۴۰۳ ساعت 10 برگزار خواهد شد. * جلسه دفاع از موضوع رساله سرور ارم دانشجوی دکتری شیمی گرایش شیمی تجزیه، با عنوان: سنتز چارچوب آلی فلزی HP-UIO-66 و کاربرد آن در حذف آلاینده های آلی به راهنمایی خانم دکتر نینا علیزاده، 21 شهریور ماه ۱۴۰۳ ساعت 11 برگزار خواهد شد.
کارگاه حضوری با موضوع آنالیز IR در شیمی برای دانشجویان دانشکده شیمی و سایر علاقمندان توسط آقای دکتر علیرضا علی اکبر عضو هیات علمی بازنشسته گروه شیمی دانشکده شیمی در تاریخ های دوازدهم و سیزدهم تیر ماه 1403 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم برگزار می شود.
با توجه به راه اندازی سامانه جستجوی شغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تفاهم نامه و شیوه نامه با موضوع " فرآیند لغو تعهد خدمت آموزش رایگان دانش آموختگان و دانشجویان انصرافی و اخراجی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی با استفاده از گواهی عدم کاریابی" به شرح لینک زیر جهت توضیح بیشتر ارائه می گردد: فرآیند لغو تعهد خدمت رایگان دانش آموختگان و دانشجویان انصرافی و اخراجی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی
برگزاری کارگاه آشنایی عملی با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا توسط آقای دکتر علی اکبر در روزهای چهارشنبه، دوم خرداد، بصورت تئوری و پنجشنبه، سوم خرداد، بصورت عملی از ساعت 9 صبح در دانشکده شیمی دانشگاه گیلان
دانشکده شیمی دانشگاه گیلان کارگاهی با موضوع "اصول و کاربردهای الکتروپولیش در صنعت" توسط خانم دکتر سمیه محمدی روز پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 ساعت 10 صبح برگزار می گردد.
بنا به پیشنهاد سرپرست دانشکده شیمی و طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه گیلان، دکتر هادی فلاح معافی به سمت سرپرست معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده شیمی منصوب شد. همچنین با توجه به پیشنهاد سرپرست محترم دانشکده شیمی، ایشان به مدت 2 سال به سمت مدیر گروه شیمی معدنی نیز منصوب شدند. از پروردگار بزرگ توفیق روز افزون شما را برای خدمت به جامعه دانشگاهی خواستاریم.
با توجه به پیشنهاد سرپرست محترم دانشکده شیمی، آقای دکتر اسداله محمدی به مدت 2 سال به سمت مدیر گروه شیمی کاربردی منصوب شدند. از پروردگار بزرگ توفیق روز افزون شما را برای خدمت به جامعه دانشگاهی خواستاریم.
با توجه به پیشنهاد سرپرست محترم دانشکده شیمی، آقای دکتر رادمقدم به مدت 2 سال به سمت مدیر گروه شیمی آلی با شرح وظایف پیوست منصوب می شوید. از پروردگار بزرگ توفیق روز افزون شما را برای خدمت به جامعه دانشگاهی خواستاریم.
براساس پیشنهاد ریاست محترم دانشکده شیمی، آقای دکتر شکارسرایی به عنوان سرپرست تحصیلات تکمیلی دانشکده شیمی منصوب شدند. امید است با توکل به درگاه خداوند متعال در انجام وظایف محوله و ارتقای هرچه بیشتر امور مربوط به تحصیلات تکمیلی دانشگاه موفق و موید باشند.
طی حکمی از سوی دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان، دکتر عبدالله فلاح شجاعی عضو هیأت علمی گروه شیمی به سمت سرپرست دانشکده شیمی منصوب شد. شایان ذکر است پیش از این گروه شیمی به عنوان یکی از گروه های آموزشی دانشکده علوم پایه بود که از این پس در قالب دانشکده ای مستقل به فعالیت خود ادامه می دهد. روابط عمومی دانشگاه گیلان برای دکتر فلاح شجاعی آرزوی موفقیت می نماید.
زمان برگزاری: 24 اردیبهشت ماه سال 1404 وبسایت: https://packaging.guilan.ac.ir رئیس کنفرانس: دکتر علی باستی دبیر علمی: دکتر حسینعلی عابددوست دبیران اجرایی: دکتر مجتبی پوراحمدی و محمد زریابی معرفی کنفرانس: بستهبندی به عنوان یکی از پدیدههای تأثیرگذار دنیای مدرن علاوه بر محافظت از محصول در برابر عوامل محیطی، بهعنوان وسیله ارتباطی برای ارائه تصویر برند و نیز نقطه مرجعی برای انتخاب کالا توسط مصرفکنندگان مطرح است. در دنیای صنعتی امروز بستهبندی به عنوان جزئی لاینفک از چرخه تولید توزیع کالاها تبدیل شده و تخصصهای بسیاری را درگیر ساخته که هر کدام اهمیتی خاص به خود دارند. شاخههایی چون علوم و فناوری مواد، اقتصاد، روانشناسی، مدیریت بازاریابی، چاپ، تجارت و نیز حوزههای هنر و طراحی (دیزاین). به طور مشخص طراحی بستهبندی بهعنوان عاملی تعیین کننده در افزایش درآمد و اشتغالزایی از دو رکن طراحی بصری و طراحی سازه تشکیل شده است. طراحی بصری به تایپ، رنگ، صفحهآرایی و طرحبندی مرتبط است که ذیل رشته طراحی گرافیک جای میگیرد. طراحی سازه با طراحی ساختار ظرف، ارگونومی و عملکرد بسته ارتباط دارد که ذیل رشته طراحی صنعتی قرار میگیرد. نکتهای که در زمینه طراحی بستهبندی شایان توجه است لزوم پیوند بین رشته این حوزه بوده که در نتیجه حوزه حاضر را به یکی از چالش برانگیزترین شاخههای طراحی بدل ساخته است. با توجه به ضرورت معرفی کالای ایرانی و توسعه تولید و صادرات محصولات کشور که بارها در سالهای اخیر توسط رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران مورد تذکر واقع شده و نامگذاری تمامی سالهای گذشته با تدقیق در حوزه حمایت از کالای ایرانی و اهتمام به حوزه تولید توسط ایشان، کنفرانس حاضر در تلاش است ابعاد گوناگون موضوع بستهبندی به ویژه حوزه طراحی بستهبندی را مورد واکاوی قرار دهد. این رویداد در تلاش است با توجه به آنکه یکی از چالشهای اصلی کالاهای ایرانی به زمینه ارتباطات، برندینگ و طراحی بستهبندی آن باز میگردد، با بهرهگیری از مقالات علمی روز و دعوت از سازمانها، نهادها و پژوهشگران و طراحان مرتبط با حوزه طراحی بستهبندی اهمیت و کارکرد این زمینه سرنوشتساز در تجارت، اقتصاد و اشتغالزایی را نمایان کرده و در نهایت این رویداد با برنامهریزی و اتخاذ سیاستها و راهبردهای لازم مسیر را برای پیشرفت و ارتقای هنر و صنعت بستهبندی ایران هموار سازد. محورهای کنفرانس: استراتژیها و راهکارهای توسعه تولید و برندسازی محصولات ایرانی؛ نسبت هویت و طراحی بستهبندی؛ نقش تبلیغات در بستهبندی؛ چاپ و نقش آن در بستهبندی؛ رابطه بستهبندی با فناوری و الگوهای جدید ارتباطی؛ پژوهشهای علوم و فناوری مواد انواع بستهبندیها و نسبت آن با طراحی بستهبندی؛ محیط زیست و علوم و فناوری بستهبندی؛ مطالعات مالکیت و حقوق مادی و معنوی بستهبندی؛ جستارهای وابسته به علم اقتصاد، تجارت، بازاریابی و شناخت بازارهای مرتبط علوم و فناوری بستهبندی؛ مطالعه، نقد و بررسی طراحی بستهبندی ایران در بستر تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فناوریهای نوین؛ آیندهپژوهی، آیندهنگاری، راهبردپردازی، چشماندازسازی، سناریوپردازی و ... درباره علوم و فناوری بستهبندی ایران؛ آسیب شناسی روشها، ساختارها و زمینههای آموزش طراحی بستهبندی و پیشنهاد راهبردها و روشهای نوین؛ و کلیه محورهای مرتبط با ابعاد هنری، فنی و اجتماعی طراحی بستهبندی.
زمان برگزاری: 17 و 18 بهمن ماه 1403 وبسایت: 7nsco.guilan.ac.ir رئیس سمینار: دکتر علی باستی دبیر علمی: دکتر محمد کیانپور دبیر اجرایی: دکتر محمد رضا یاقوتی معرفی سمینار: هفتمین سمینار کنترل و بهینه سازی به منظور نیل به اهداف زیر برگزار می گردد: معرفی پتانسیل های دانشگاه گیلان در حوزه کنترل و بهینه سازی فراهم آوردن بستر مناسب برای تبادل دانش متخصصین حوزه کنترل و بهینه سازی غنا بخشیدن به محیط علمی دانشجویان و ایجاد انگیزه در آنها فراهم نمودن بستر مناسب برای کاربردی نمودن این علوم محورهای سمینار: - نظریه کنترل و سیستم های دینامیکی - کنترل بهینه سیستم های دینامیکی - کاربردهای نظریه کنترل و کنترل بهینه در پزشکی، مهندسی، اقتصاد و ... - حساب تغییرات و بهینه سازی
زمان برگزاری: 8 و 9 اسفندماه سال 1404 وبسایت: jelvehonar.guilan.ac.ir رئیس کنفرانس: دکتر علی باستی دبیر علمی: دکتر حسینعلی عابددوست دبیر اجرایی: محمد زریابی معرفی کنفرانس: کنفرانس بین المللی «جلوههای هنر ایرانی اسلامی ...» سعی دارد زمینههای پژوهش در عرصۀ هنر، فرهنگ، علوم و اسناد مرتبط با هنر ایرانی و هنر اسلامی را با نگاه ویژه به پیوندها و همگراییهای فرهنگ و هنر ایران و روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز و اوراسیا؛ از کهنترین ایام تا عصر حاضر را فراهم کند. با اهتمام به اینکه کنفرانس حاضر گشایشی در زمینۀ شناخت، تفسیر و تعالی مطالعات نظری هنر این منطقه از دورۀ باستان تا جلوههای نوظهور آن باشد، اهداف زیر قابل تبیین است: تقویت ارتباطات، بحث و تبادل نظر میان پژوهشگران، اساتید و دانشجویان حوزه هنر ایران، روسیه و کشورهای محدودۀ آسیای مرکزی، قفقاز و اوراسیا شناسایی سرمایههای غنی فرهنگ و هنر ایران، روسیه و کشورهای حوزۀ آسیای مرکزی، قفقاز و اوراسیا به جامعۀ علمی و هنری ایران و جهان بهرهوری بهینه از ظرفیتهای ویژۀ فراملیتی در گسترش مطالعات فرهنگی و هنری در منطقه و جهان ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان حوزۀ مطالعاتی فرهنگ و هنر در منطقه کمک به گسترش مرزهای علم و توسعۀ روابط حوزههای مختلف هنر با علوم دیگر توسعۀ علمی مطالعات نظری هنرهای ایران و گسترش مطالعات در زمینۀ پیوندهای فرهنگ و هنر ایران، روسیه و کشورهای محدودۀ آسیای مرکزی، قفقاز و اوراسیا ترویج فرهنگ و هنر در بطن جوامع بهعنوان یکی از اصلیترین مواریث تمدنها تأمین مکتوبات نظری نوین و یاری به حوزۀ منابع آموزش دانشگاهی هنر محورهای کنفرانس: محور ویژه: پیوند هنر ایرانی اسلامی با مناطق روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز و اوراسیا رابطه هنرهای ایرانی اسلامی و فرهنگ رابطه هنرهای ایرانی اسلامی و علوم رابطۀ هنرهای ایرانی اسلامی و اسناد سیر تحول و تطوّر نقوش ایرانی اسلامی